Interesse in een pup

Wanneer je interesse hebt in een pup, enkele handvatten:

Wij ontvangen heel veel mailtjes van mensen die op zoek zijn naar een Labrador pup. De reacties variëren nogal, van goed voorbereid tot bijna gênant. Om die reden wat tips voor de aankomende pupeigenaar om goed voor de dag te komen, niet alleen wij maar collega fokkers van alle rassen zullen dit waarderen.

“Heb je nog pups en wat kosten ze” is absoluut not done, deze berichten belanden bij ons rechtstreeks in de prullenmand. Wat is wel goed? Stel jezelf voor en geef ons een beeld van je gezinssamenstelling. Vertel iets over de motivatie voor een Labrador pup en hoe je tot de keuze voor dit ras gekomen bent. Geef aan wat de werksituatie is en wees daarover eerlijk. Een hond kan heus wel enkele uurtjes alleen zijn, met uitzondering van de eerste puppyperiode. Er is enorm veel interesse voor pups binnen ons ras hierdoor hebben wij de luxepositie om de in onze ogen meest geschikte eigenaar te selecteren. Het is voor ons uiterst belangrijk waar onze pups terecht komen en vinden deze basisinformatie daarom erg nuttig, iets waar we in een kennismaking verder op in zullen gaan.

Wees eerlijk over de status van je zoektocht, als je dezelfde mail naar 20 andere fokkers gestuurd hebt, geef dit dan ook aan. We maken soms mee dat mensen niet meer reageren, of wel een mailtje sturen om aan te geven dat ze al een pup gevonden hebben en gister hebben kunnen ophalen.

Het blijkt dat voor sommige mensen ‘snel’ helaas nog altijd meer leidend is dan ‘goed’. We begrijpen maar al te goed dat in de huidige maatschappij, waarin alles binnen 24 uur in huis is, wachten op iets bijna niet meer aan de orde is. Maar voor ons hondenfokkers is geduld hebben nog steeds de normaalste zaak van de wereld. Zorg ervoor dat je de website aandachtig doorneemt, vertel iets over jezelf en wees eerlijk over de status van je zoektocht. Selecteer een fokker op basis van een goed gevoel, gezonde honden en van een type dat je aanspreekt. Probeer vervolgens het geduld op te brengen om te wachten totdat er een pup voor je beschikbaar is.

Mocht je van plan zijn om voor een pup te gaan ‘shoppen’ zoals wij dat noemen, sla ons dan alsjeblieft over. We proberen elke mail met de grootste zorg en vanuit passie te beantwoorden, de tijd die we besteden aan e-mails waar nooit meer een reactie op komt besteden we natuurlijk veel liever aan onze honden.
Onder andere vanwege enkele van bovengenoemde punten werken we niet met een wachtlijst, geïnteresseerden kunnen zich melden en worden op de hoogte gehouden. Wanneer een teefje daadwerkelijk drachtig is worden we pas concreet.