Pups

Onze Pups

Voor ons is het fokken van Labradors een hobby. Wij vinden het belangrijk om dit op een verantwoorde manier te doen met voldoende tijd en aandacht voor de pups en de aspirant pupkopers. We doen ons uiterste best om de juiste “match” tussen de koper en een pup te maken iets waar we samen, dus de nieuwe eigenaar van de pup en wij, een goed gevoel bij moeten hebben. Mochten er eventueel problemen komen na het plaatsen van een pup bij de nieuwe baas moet er voldoende vertrouwen in elkaar zijn om dit op te kunnen lossen.

Fokken is iets heel anders dan het produceren van hondjes. Wij letten bij de keuze van de ouderdieren op de aanwezigheid van erfelijke aandoeningen, op de karakters van die ouderdieren en ook of ze qua uiterlijk en werkaanleg voldoen aan het beeld dat past bij het ras. Wij dragen er zorg voor dat de pups goed gesocialiseert worden, ze krijgen de juiste medische (voor)zorg en worden op een verantwoorde wijze gevoed.

dawny (metropolis)Een goede fokker is dagelijks, gedurende de 8 weken, heel intensief bezig met de pups.
Allereerst vinden wij als fokker van dit ras dat de ouderdieren waarmee gefokt gaat worden over een goede gezondheid moeten beschikken. Wij proberen zo veel mogelijk informatie over de voorgeschiedenis (de zogenaamde lijnen) van de ouderdieren in te winnen. Met de informatie die ons ter beschikking staat, maken we een weloverwogen keuze.
De  labradors die wij inzetten voor de fokkerij zijn allen getest op heup- en elleboogdysplasie, erfelijke oogafwijkingen en deels PRA, E.I.C., Myopathie, RD-OSD en HNPK. Daarin gaan wij een stapje verder dan de voorschriften van de rasverenigingen. Wij zijn overigens lid van de Labrador Kring Nederland.

In onze opinie is de start die de pup maakt van cruciaal belang. Als er bij ons een nestje geboren wordt zullen we ruim acht weken al onze tijd vrij maken voor de pups. Socialisatie is een zeer belangrijk punt; de pups worden in huis geboren en groeien daar ook op. Zo maken ze in hun prille leventje al kennis met de aanraking van mensen, de dagelijkse geluiden van de deurbel, radio, tv, de stofzuiger enz. Ook laten wij ze kennis maken met kinderen en de andere honden die bij ons wonen. Als het weer het toelaat gaan de pups lekker buiten spelen en we nemen ze mee in de auto om een ritje te maken. Als aspirant eigenaar ben je ook heel belangrijk in dit proces. We willen je dan ook van harte uitnodigen om de pup regelmatig te komen bezoeken. Sterker nog, dit verwachten wij van iedereen die bij ons een pup wil kopen. Je pup went alvast aan jou en de overgang naar de nieuwe situatie met de nieuwe baas is dan minder groot.jayden (metropolis)

Verder werken wij met een koopcontract waarvan je een concept ontvangt zodat je dit voorafgaande aan de koop goed kunt doornemen. Het  spreekt voor zich dat wij je van ruime informatie willen voorzien. Elke pup krijgt bij het verlaten van het nest een puppy pakket mee met o.a. voeding, een eigen map met daarin veel informatie en tips omtrent voeding, training, opvoeding e.d. voor de eerste weken/maanden van het leven van je nieuwe huisgenootje. Verder bevat het pakket nog wat kleine verrassingen. De pups worden gechipt, geënt en ontwormd en krijgen een officieel stamboom.
Ook nadat de pup ons huis verlaten heeft, kun je altijd op ons terugvallen als het gaat om begeleiding en advies. Als fokker willen wij graag de ontwikkeling van de pups bij de nieuwe eigenaren blijven volgen en uiteraard kun je altijd contact opnemen als er vragen zijn.